Is uw douche versleten... met Saetfix los je dat eenvoudig op...

Saetfix Acrylplaten = levensduur + 25 jaar = sterkste acrylplaten op de markt

Wit Blinkend

Wit Mat

Wit Leisteen

Antraciet Leisteen

Pergamon

Zwart Blinkend

Saetfix = 100% ondoorzichtig

 

Omdat Saetfix maar 5mm dik is, krijgen wij regelmatig de vraag of de achtergrond niet door de platen zichtbaar is.

Dat is inderdaad zo bij standaard acrylplaten van 4mm, 5mm en 6mm, maar NIET bij Saetfix... Saetfix laat zelfs minder licht door dan een 8mm gegoten Acrylplaat! (zie foto's)

 

5mm Saetfix laat minder licht door dan een 8mm gegoten acrylplaat van een heel bekend merk.

Foto 1: Saetfix 5mm

Foto 2: Acrylplaat 8mm

Ook beu  Om elke keer weer die kalkaanslag en zeepresten te moeten verwijderen, na elke douche die je neemt ?

Jezelf terug in het zweet te werken, nadat je juist gedoucht hebt

 

Saetfix (3000X) wandpanelen denken daar anders over

 

Saetfix (3000X) kan je vergelijken met de lak van uw auto... je kuist die toch ook niet elke keer dat je naar de bakker bent geweest  

 

Maar als je hem kuist dan blinkt die steeds weer als nieuw

Saetfix = Anti Kalk / Anti Schimmel / Anti Bacterieel =

Eigenschappen Saetfix Wall & Floor (SWF3000X):

 

 • Honderd procent waterdicht, watervast en schimmelvrij

 • Eenvoudig te verlijmen op uw oude tegels of muren

 • Zeer sterk maar toch soepel voor transport

 • UV stabiel/verkleurd niet door zonlicht

 • Kunststof rot niet en is reukloos

 • Kan niet scheuren of barsten

 • Buigbaar in koude toestand

 • Slagvast en Onbreekbaar

 • Plooibaar na verwarming

 • 100% ondoorzichtig

 • Licht gewicht 5kg/m²

 

 • Dikte slechts 5mm maar véél sterker dan 8mm standaard acryl

Naadloos geplooide douchewanden:

 

 • Hoeken zonder siliconen, profiel of lijm

 • Mooie doorlopende wanden, met een licht gebogen hoek R=4mm

 • Hoogte max. 2m (zelfde hoogte als uw glaswand).

 • Lengtes opgeteld tot max. 3m

 • Eenvoudig in onderhoud

 • Eenvoudige installatie

 

Saetfix behoud zijn unieke eigenschappen ook na het verwarmd plooien. 

Saetfix douchewandpanelen zijn al vele jaren bekend in de sanitair wereld, als uniek in zijn soort. (vederlicht, ondoorzichtig, onbreekbaar, flexibel, betaalbaar)

Ze zijn zeer flexibel toepasbaar en ongekend eenvoudig in onderhoud, en hebben een tijdloos design. Ze passen dan ook perfect in elk type badkamer.

Saetfix is het perfecte materiaal voor alle afwerking in een badkamer, zoals douche, bad, (hang) WC, lavabo, enz.

Het zijn zeer sterke multilaag kunststof panelen, zo hebben ze alle voordelen van de flexibele sterke polymeer samen met de voordelen van het krasvaste acryl. De polymeer maakt ze onbreek-baar en de Acryl laag beschermt ze tegen krassen en bijtende producten. Het resultaat is een mooi egaal vlak, dat gemakkelijk te onderhouden is, perfect waterdicht en schimmel vrij blijft, ook kalk heeft geen vat op het poriedicht oppervlak van de SWF3000X.

Prijslijst 2022

Installatie met inschuifprofielen = Zonder siliconenvoegen = zonder problemen
Binnenhoekprofiel
Achterkant Binnenhoekprofiel
Binnenzicht Binnenhoekprofiel
Saetfix max. in het profiel
Saetfix min. in het profiel
Bovenzicht Binnenhoekprofiel
Binnen inschuif hoekprofiel: De plaat schuift een 7mm in het profiel, als de muur dan 5mm schuin loopt, is de hoek nog altijd perfect waterdicht. Bij gebruik van een inschuifhoekprofiel is er geen siliconen aan de binnenzijde van de douche zichtbaar.
Dit profiel kan enkel gebruikt worden voor een binnenhoek. Je moet de platen 10mm kleiner zagen dan de muren, als er twee hoekprofielen opkomen (U douche) dan moet je die plaat 20mm kleiner maken.

Bij installatie doe je wel een weinig siliconen (GEEN lijm) op de achterste lip van het profiel. De siliconen mag niet in het profiel geraken want dan kan de plaat er niet meer bij.
Buiten inschuifhoekprofiel: Dit profiel kan je zowel voor een binnenhoek als een buitenhoek gebruiken. Bij gebruik als binnenhoek, moet je de platen 10mm kleiner zagen dan de muren, als er twee hoekprofielen opkomen (U douche) dan moet je die plaat 20mm kleiner maken. Bij gebruik als buitenhoek, moet je niets van de platen aftellen.
Als binnenhoek schuift de plaat 9mm in het profiel, als de muur dan 7mm schuin loopt, is de hoek nog altijd perfect waterdicht.

Bij installatie doe je wel een weinig siliconen (GEEN lijm) op de achterste lip van het profiel. De siliconen mag niet in het profiel geraken want dan kan de plaat er niet meer bij.
Buitenhoek
Binnenzicht Buitenhoekprofiel
Bovenzicht Buitenhoekprofiel
Wit & Geanodiseerd verkrijgbaar
Afmetingen Buitenhoekprofiel
Buitenhoeprofiel
Saetfix H profiel
Bovenzicht H-profiel
Vooraanzicht H profiel
min. 3mm
max. 12mm
Bovenzicht Hprofiel
H - Verbindingsprofiel: Met het H-profiel kan je eenvoudig twee Saetfix platen tegen elkaar plaatsen zonder siliconenvoeg. De lip aan de achterkant is 24mm de zichtkant is 14mm breed, bij gebruik van het H profiel zijn de platen waterdicht zonder toevoeging van siliconen of lijm.  In het profiel is er ruimte om 5mm te schuiven met elke plaat. Dus grootste breedte = kleinste breedte + 10mm. Altijd rekening houden met het middenstuk van 2mm + 2mm speling.

Bij installatie doe je wel een weinig siliconen (GEEN lijm) op de achterste lip van het profiel. De siliconen mag niet in het profiel geraken want dan kan de plaat er niet meer bij.
Voeg vulprofiel:
Had je het idee om een siliconenvoeg te plaatsen en is dat door één of andere reden mislukt? Dan kan je dat rechtzetten met een voegvulprofiel. Dit profiel plaats je na de installatie, van de Saetfix platen.
Je hebt minimum een voeg van 3mm nodig, en je kan 11mm overbruggen.
Dit profiel kan je ook op de douchebak leggen om daar een opening mee te vullen.

Bij installatie doe je wel een weinig siliconen (GEEN lijm) op de achterste lip van het profiel. De siliconen mag niet in het profiel geraken want dan kan de plaat er niet meer bij.
Stopprofiel Saetfix
Lengte 2m50 en 3m
Wit Aluminium
Saetfix Randafwerking
Wit Stopprofiel
Zelfde kleur als Saetfix 3000XW
Rand / Stopprofiel:
Voor het mooi afwerken van de zichtbare kanten, kan je gebruik maken van rand of stopprofielen. ze zijn verkrijgbaar in Pvc en aluminium wit gelakt of geanodiseerd.
Je plaatst deze profielen nadat je de platen geplaatst hebt, daarom moet je met de lijm dotten een 10 tal cm van de zijkanten afblijven. Dan kan je dat profiel er zelfs een dag later nog tussen schuiven. De randprofielen worden vast gezet met een beetje siliconen dat je er op het laatste tussen aanbrengt, zie filmpje.

Bij installatie doe je wel een weinig siliconen (GEEN lijm) op de achterste lip van het profiel. De siliconen mag niet in het profiel geraken want dan kan de plaat er niet meer bij.
Lijmen zonder (zichtbare) profielen:
Als de muren mooi recht lopen, kan je kiezen om zonder profielen te werken. Je moet de hoeken wel altijd verlijmen !!! Enkel afkitten is NIET voldoende !!!
Als je het goed doet is er in de hoek enkel een dunne naad zichtbaar. Mogelijk moet je die nog wel met siliconen afwerken, want lijm zal met de tijd vuil worden. Indien uw badkamer geen raam heeft kan er geen daglicht binnen en zal de lijm vergelen, dan zet je best meteen siliconen over de montagelijm.
MAAR... Om de hoeken extra waterdicht te maken, gebruik je best een L-profiel, dat na installatie niet meer zichtbaar is. Dit kan je ook best toepassen, onderaan met de naad tussen douchebak en wandpaneel. (zie tekeningen)
Toonzaal & Afhaalmagazijn
Niveka Thuiscomfort
Schoorstraat 69
2275 Gierle

Openingsuren Toonzaal:
Ma tot Vr: 10u tot 17u
Zaterdag: 12u tot 16u


Contact:
Tel: 03 484 58 66
Gsm: 0486 53 45 73
Mail: info@niveka.be

Algemene voorwaarden

 

Verzenden
© Copyright by Niveka ®